Amerikaanse radio verliest een ster met James Ingram

‘Amerikaanse radiohit’ is geen officiële categorie in de muziek, maar toch is dat de beste manier om de muziek van James Ingram te omschrijven. Platen waar je zonder al te veel moeite de vloeiende stemmen van bekende Amerikaanse dj’s overheen hoort klinken. ‘Baby come to me’ als duet samen met Patti Austin en dan op een druilerige dag in een drive-time-programma, da’s goud!

  1. YAH-MOH – Vandaag werd bekend dat James Ingram op 66-jarige leeftijd is overleden. Gelukkig hebben we z’n muziek nog zeggen we dan. Z’n Yah-Moh Be There hebben we vanavond (sorry buren!) op standje 10 nog even door de huiskamer laten schallen. Als je meer over hem wilt weten, hier staat z’n Wikipedia-pagina. Dit was ook muziek die op de op Amerikaanse leest geschoeide zeezender Laser 558 te beluisteren was. Terecht staat dit nummer dan ook in de Spotify-speellijst die aan deze zender is gewijd.
  2. WAAR LAAT JE JE TELEFOON? – Vandaag heb ik hem alweer 73 keer opgepakt. Mijn telefoon bedoel ik. Dat laat de iPhone nu precies zien. Je hebt hem altijd en overal bij je. Maar hoe hou je hem stevig vast? Hoe kun je er een mini-bioscoop van maken in de auto? Daar heeft iemand nu iets op bedacht. Met een sterke magneet wordt je telefoon vastgeklemd aan IMstick. Daar komen twee buigzame draadjes uit, waardoor je de telefoon aan een fiets kunt vastmaken, maar ook aan een statief bijvoorbeeld (zo belooft de producent). Bij de crowdfunding-actie, die nog loopt, hebben ze inmiddels genoeg geld binnengehaald.
  3. TYPEMACHINE, WAT IS DAT PAP? – Als je het met kinderen nu over een typemachine hebt kijken ze je waarschijnlijk vragend aan. Het is een van die apparaten die in de afgelopen 30 jaar vrij geruisloos (letterlijk en figuurlijk) uit ons leven zijn verdwenen. Maar als je zo een beetje een idee wilt geven dan kun je naar deze site gaan. Daarmee kun je met je pc een typemachine simuleren. Compleet met het bijbehorende geluid. Tipex ontbreekt, maar als je teruggaat om een fout te verbeteren dan komen – net als vroeger – gewoon meerdere letters door elkaar te staan.
  4. TELEPROMPT – Iedereen die ooit een tekst voor een camera heeft moeten uitspreken weet hoe moeilijk dat is. Vooral als het om veel tekst gaat die je eigenlijk uit je hoofd moet leren. De huidige YouTube-ers worden dagelijks met dat probleem geconfronteerd. Voor hun vlogs moeten ze ook teksten uitspreken. Nu zijn er – net als bij het 8 uur journaal – wel gratis teleprompters die de door jou ingevoerde tekst laten scrollen, maar nadeel daarbij is dat er eigenlijk altijd iemand anders moet zijn die de snelheid van die tekst controleert. Laat je die namelijk automatisch lopen dan gaat het vaak of te snel of te langzaam. Er heeft nu iemand als experiment een gratis teleprompter gemaakt die naar je luistert (slim!). Hij werkt alleen in Google Chrome. In https://teleprompt.me voer je tekst in, geeft toestemming voor het gebruik van de microfoon en de tekst volgt wat je uitspreekt.
  5. NOG DIT – Facebook heeft miljoenen ‘fake accounts’, maar verkoopt op basis van de cijfers wel advertenties. Ze weten zelf niet hoeveel valse accounts ze hebben. ++++ Als Beatles-fan vind ik dit nieuws uit Het Parool leuk: Regisseur Peter Jackson gaat een documentaire over The Beatles maken. Dat heeft Universal Music woensdag bekendgemaakt. +++ En dat er weer koud weer aan komt vindt niet iedereen erg…
The cold isn’t always so bad… from r/Eyebleach