Hoesjes van Beatles cd's. Foto: Sander Lindenburg

Beatles-dagje

Het antwoord op bovenstaande vraag is niet moeilijk: Wat zijn de 10 lp’s die een belangrijke rol in je leven hebben gespeeld, dat kan niet anders dan het oeuvre van The Beatles.

  1. Het begon allemaal met de grijs gedraaide lp Sgt. Pepper die mijn broer had. Daardoor maakte ik zo rond mijn 9e kennis met de muziek van The Beatles en dat is nooit meer over gegaan. Vanuit Elburg gingen we naar de fonotheek aan de Melkmarkt in Zwolle en dan was het altijd een kunst om daar een volgende Beatles-lp te scoren, zodat ik ze uiteindelijk allemaal op een cassette had staan. Later werden dat lp’s, maar die zijn inmiddels al met een totaal-verkoop van al mijn vinyl ineens de deur uitgegaan.
  2. En dan was daar natuurlijk Beatlesdag op Radio Veronica. In februari 1972 werd de hele dag Beatles-muziek uitgezonden via de zeezender. Een bijzonder evenement. Een vriend van mij durfde in de klas te zitten met een kleine transistorradio in zijn zak en met 1 oortje in kon hij de hele dag luisteren.
  3. En ooit moest het er natuurlijk van komen, maar begin deze eeuw zijn we naar Liverpool gegaan om te kijken waar de vier Beatles hun loopbaan begonnen. We vonden daar een prachtig Beatles-museum aan de kade. Later volgde nog een bezoek aan ons eigen Beatles-museum in Alkmaar en de beeldengroep die de band kreeg aan de Reeperbahn in Hamburg.
  4. In de loop der jaren zijn de lp’s vervangen voor dvd- en cd-boxen. Zoals de cd’s op onderstaande foto. Die komen allemaal uit een box waarvoor ik het Genootschap Jingles & Tunes dankbaar ben!
  5. En dan mijn top 10 naar voorkeur, want in vrijwel alles is een rangorde aan te brengen, van Beatles-albums: 1. Abbey Road, 2. Sgt. Pepper, 3. Revolver, 4. Help!, 5. Beatles for Sale, 6. White Album, 7. Rubber Soul, 8. Let it be, 9. Magical Mystery Tour en 10.Yellow Submarine.
Sander Lindenburg met zijn Beatles-cd's. Foto: Sander Lindenburg
Sander Lindenburg met zijn Beatles-cd’s. Foto: Sander Lindenburg