Een app om je kinderen voor te lezen

Geen sprookjes over schone dieselauto’s, maar over hoe draakjes langs de snelweg vliegen. Volkswagen weet hoe autorijden spannend moet worden, ook voor de allerkleinste passagiers. Vijf vondsten van vandaag.

  1. SNELWEG SPROOKJES – Verhaaltjes vertellen via een app aan kinderen is natuurlijk niet nieuw. Wel als je dat locatie gebaseerd doet. En dat is het bijzondere van de app ‘Snelweg Sprookjes’ die Volkswagen gelanceerd heeft. In de app kunnen kinderen verhalen horen die zich aan de omgeving aanpassen. Er staan nu in totaal vier verhalen op. Onder andere van Herman en Babette van Veen, Joke van Leeuwen en Daan Remmerts de Vries. Hier is de download voor iPhone en hier voor Android
  2. EIGEN KLUIS? – Het hebben van een kluisje schijnt ook een gat in de markt te zijn. Daar waar je vroeger naar het filiaal van je plaatselijke bank ging om zo’n klein kluisje te huren waar je net je diploma’s, eigendomspapieren en misschien wat sieraden van je oma in kon bewaren, is er nu een speciaal bedrijf dat zich alleen met die kluisjes bezighoudt: De Nederlandse Kluis. Ze zitten in 22 plaatsen in heel Nederland. De kleinste kluis kost 100 euro huur per jaar.
  3. CALVIN HARRIS – Een flinke stijging in de top 40 heeft deze week Calvin Harris doorgemaakt. Het samen met Rag’n’Bone Man gezongen Giant stijgt van 22, waarop het nummer vorige week nieuw binnen kwam, naar 12. Het nummer is zo aantrekkelijk door het koperwerk dat er halverwege inhakt. Het nummer wordt ook veel gedraaid op QMusic NonStop, een (vrijwel) reclamevrije uitvoering van het moederstation. Het is te beluisteren via DAB+-radio’s, maar ook hier online.
  4. COLLECTE NIEUWE STIJL – Iedereen die de laatste jaren nog wel eens gelopen heeft als collectant voor een goed doel die weet: Bijna niemand heeft meer contant geld voorhanden om in je bus te doen. Dat stelt die organisaties voor een nieuwe uitdaging. Je kunt een bus maken waar je kunt doneren met je pinpas, maar je kunt het ook anders aanpakken, zoals de Hersenstichting nu doet. Vandaag is de jaarlijkse collecte voor die organisatie begonnen. Via deze pagina bieden ze iedereen de mogelijkheid om via je Facebookaccount een eigen digitale collectebus aan te maken. Handiger en moderner. Daar is over nagedacht.
  5. GESCHIEDENISKWISJE – Hoe goed ken je de recente geschiedenis? Er zijn vijf bedrijven die een grote invloed hebben op hoe we momenteel leven in de wereld. Maar wat weet je eigenlijk van ze? Wanneer zijn ze begonnen? Test hier je kennis.

[wp_quiz id=”74″]